01-06-2017

Hrdzavá krása

Spoločnosť Nikon predstavuje seriál makrofotografie odhaľujúci pozoruhodný kontrast medzi prírodou a rozpadom spôsobeným behom času

Amsterdam, Holandsko, 1. júna 2017 – Nový fotografický seriál predstavený dnes spoločnosťou Nikon odhaľuje nádherný kontrast medzi bujným švédskym lesom a hrdzavejúcimi autami na pohrebisku áut Bilkyrkogården Kyrkö Mosse neďaleko štvrti Ryd v švédskom Linköpingu.

Tento neobyčajný rozpor zachytil autor makrofotografií Alberto Ghizzi Panizza, aby tak predviedol schopnosti objektívov Micro NIKKOR od spoločnosti Nikon. Lokalita Bilkyrkogĺrden Kyrkö Mosse mu ponúkla jedinečnú fotografickú scenériu s množstvom vrakov pochádzajúcich až zo 40. rokov 20. storočia, ktoré miznú v bahnistom lesnom poraste a pomaly sa poddávajú matke prírode.

Fotografický seriál zachycuje snímky autosedačiek spustošených ohňom, odfarbené disky kolies ponárajúce sa do rašeliny a palubné dosky pokryté hrubou vrstvou zeleného machu.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, objektív AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, objektív AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED

Alberto použil na vytvorenie fotografického seriálu fotoaparáty Nikon D500 a Nikon D810 a tieto objektívy Micro NIKKOR:

AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G: Tento veľmi ľahko ovládateľný a kompaktný objektív bol skonštruovaný na zaznamenávanie jemných detailov. Vytvára nádherné makrosnímky a skvelé bežné zábery a portréty. Jeho svetelnosť umožňuje zdôrazniť predmety na snímkach s príjemne rozostreným pozadím a prispieva k ostrým záberom pri slabom osvetlení.

AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR: Kompaktný a ľahký makroobjektív formátu DX s veľmi kvalitnou optikou. Pomer zobrazenia 1 : 1 tohto objektívu umožňuje zhotovovať makrosnímky v životnej veľkosti s veľmi jemnou štruktúrou a detailmi.

AF-S VR Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G IF-ED Tento objektív je vybavený systémom stabilizácie obrazu druhej generácie (VR II) od spoločnosti Nikon, ktorý umožňuje flexibilné fotografovanie z ruky. Je tiež ideálnym spoločníkom, ak potrebujete fotografovať z diaľky, napríklad lesnú zver.

AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8G ED: Tento objektív je kompaktný a zároveň všestranný. Umožňuje používateľovi fotografovať krajinu ako aj snímať makrofotografie. Najkompaktnejší mikroobjektív spoločnosti Nikon určený na fotografovanie detailov a bežné fotografovanie. Má tiež zabudovanú korekciu na krátku vzdialenosť, ktorá zvyšuje kvalitu pri fotografovaní zblízka.

Svoje zážitky okomentoval Alberto Ghizzi Panizza takto: „V makrofotografii vždy hľadáte zaujímavé farby a štruktúru, takže lokalita Bilkyrkogården Kyrkö Mosse bola pre mňa ríšou divov. S objektívmi Micro NIKKOR som mohol fotografovať v ostrých detailoch 60 rokov trvajúci zápas medzi opustenými automobilmi a matkou prírodou, ktorá sa snaží získať les späť pre seba. Štyri objektívy, ktoré som na fotografovanie použil, hrali kľúčovú úlohu v tom, že mi umožnili priblížiť sa k scéne a odhaliť „hrdzavú krásu“ doposiaľ nevídaným spôsobom.“

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, objektív AF-S Micro NIKKOR 60 mm f/2,8 ED

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, objektív AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Fotografi, ktorých zaujme fotografický seriál „Hrdzavá krása“ a ktorí chcú rozvinúť svoj potenciál v makrofotografii, môžu tu využiť propagačnú zľavu cashback na objektívy Micro NIKKOR.

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D810, objektív AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8G

Alberto Ghizzi Panizza: Nikon D500, objektív AF-S DX Micro NIKKOR 85 mm f/3,5G ED VR